Alle samlinger
Hamborg Lufthavn
Bagage, barnevogn, golfudstyr og kørestol
Bagage, barnevogn, golfudstyr og kørestol
Opdateret over en uge siden
bagage skov rejser.jpg

Regler for almindelig bagage

Flyselskaberne følger forskellige regler for bagage, og derfor anbefaler SkovRejser.dk, at du altid undersøger bagagereglerne inden afrejse.

Bagagens størrelse og vægt

Du må medbringe ca. 20 kg bagage pr. person samt ca. 5-8 kg håndbagage. Det præcise antal kilo varierer fra flyselskab til flyselskab. Du kan se hvor mange kilo, du må medbringe, på dine billetter, som du modtager senest fire dage før afrejse.


For mere information kan du læse om bagage på Hamborg Lufthavns hjemmeside.
Vær opmærksom på at du selv skal betale, hvis bagagen overskrider det tilladte antal kilo.

Forsvundet eller beskadiget bagage

Hvis din bagage skulle forsvinde eller bliver beskadiget under rejsen, er det som udgangspunkt flyselskabet eller din indboforsikring, som dækker. Vi anbefaler derfor, at du inden afrejse altid sikrer, at din indboforsikring dækker din bagage.


Bliver din bagage forsinket, er det din rejseforsikring som dækker dette. I enkelte tilfælde kan flyselskabet eller lufthavnen holdes ansvarlig. Kontakt flyselskabet direkte eller dit forsikringsselskab for mere information.

Det er vigtigt, at du hurtigst muligt henvender dig til lufthavnspersonalet og får udfyldt en PIR (Property Irregularity Report). Dette er dokumentation for forsinkelse eller skade af din baggage, hvis det er nødvendigt at kræve erstatning hos flyselskabet. Det er vigtigt, at I ikke forlader bagageudleveringsområdet, før I har anmeldt skaden og fået et bevis herpå. For mere information se mere om manglende eller beskadiget bagage på Hamborg Lufthavns hjemmeside.

Flyselskabet kan også vejlede dig om dine rettigheder og sporing af din bagage.


Hvis din bagage forsvinder, er det meget vigtigt, at du har dokumentation på din kuffert. Derfor skal der på ydersiden af din bagage stå dine oplysninger: Det vil sige dit navn, telefonnummer og adresse. Dette vil hjælpe lufthavnspersonalet med at identificere dig som ejer af bagagen.


SkovRejser.dk anbefaler desuden, at du kontakter din rejseforsikring eller din indboforsikring for at høre, om de dækker ødelagt eller mistet bagage samt eventuelle udgifter til nødvendige køb. Sørg for at gemme alle kvitteringer til køb i forbindelse med mistet eller ødelagt bagage.

Klapvogne og børnesæder med i flyet?

I Hamborg Lufthavn skal klapvogne checkes ind som separat bagage. Enkelte flyselskaber tillader, at klapvogne medbringes ombord på flyet, hvis den kan ligge under sædet eller i de overliggende rum. Hamborg Lufthavn tilbyder ikke airshells. Du skal derfor på forhånd selv finde en klapvogn, som er bygget til formålet eller medbringe en taske med indbygget beskyttelse.


I forhold til børnesæder er det vigtigt, at barnesædet er godkendt til flyveturen. Kontakt derfor det enkelte flyselskab direkte for at høre, om det er muligt at medbringe barnesæde.

Golfudstyr, sportsudstyr og cykler

Dette udstyr overskrider grænsen for almindelig bagage og anses derfor som specialbagage.


Det er muligt at medbringe en cykel, hvis pedaler og styr bliver afmonteret, og pakkes ned i en forsvarlig beholder.


Det er dit ansvar at pakke og beskytte din bagage under rejsen, samt at din bagage opfylder kravene fra det flyselskab, du flyver med.


Kontakt flyselskabet direkte for mere information eller læs mere om special- og stor bagage på Hamborg Lufthavns hjemmeside.

Kørestol i lufthavnen og på flyet

Du kan sagtens tage en kørestol med på rejsen. Du skal blot huske at informere flyselskabet, som du skal flyve med, angående det før din ankomst i lufthavnen.


Ønsker du at få hjælp i lufthavnen, er det muligt at låne en kørestol gratis samt transport til gaten. Du kan læse mere om det ved at trykke her.

Beskyttelse af specialbagage

Overskrider din bagage dimensionerne for almindelig check-in, eller overskrides vægtgrænsen, anses bagagen som specialbagage (på engelsk er det kendt som "bulky bagage"). Det kan f.eks. være klapvogne, musikinstrumenter, rollatorer, kørestole, sportsudstyr og cykler. Rejses der med kæledyr, gælder samme regler. Derfor er det vigtigt, at disse bliver angivet ved flyselskabet før check-in. I nogle tilfælde vil rejsebureauet også gerne have besked om dette.

Besvarede dette dit spørgsmål?