Alle samlinger
Hamborg Lufthavn
Bagage, barnevogn, golfudstyr og kørestol
Bagage, barnevogn, golfudstyr og kørestol
Opdateret over en uge siden
bagage skov rejser.jpg

Regler for almindelig bagage

Flyselskaberne følger forskellige regler for bagage og derfor anbefaler SkovRejser.dk, at du altid undersøger bagagereglerne inden afrejse.

Bagagens størrelse og vægt

Du må medbringe min. 20 kg. bagage pr. person samt min. 5-8 kg. håndbagage. Antal kg. varierer fra flyselskab til flyselskab. Du kan se hvor mange kilo, du må medbringe på dine billetter, som du modtager senest 4 dage før afrejse.
Her finder du en oversigt over alle flyselskaberne og deres individuelle regler for bagage. For mere information kan du også se Hamborg Lufthavns hjemmeside.
Vær opmærksom på at du selv skal betale, hvis bagagen overskrider det tilladte antal kg.

Forsvundet eller beskadiget bagage

Hvis din bagage skulle forsvinde eller bliver beskadiget under rejsen, er det som udgangspunkt flyselskabet, eller din indboforsikring, som dækker. Vi anbefaler derfor, at du inden afrejse altid sikrer, at din indboforsikring dækker din bagage.


Bliver din bagage forsinket, er det din rejseforsikring som dækker dette. I enkelte tilfælde kan flyselskabet eller lufthavnen holdes ansvarlig. Kontakt flyselskabet eller dit forsikringsselskab for mere information.

Det er vigtigt at du hurtigst muligt henvender dig til lufthavnspersonalet og får udfyldt en PIR (Property Irregularity Report). Dette er dokumentation for forsinkelse eller skade af din baggage, hvis det er nødvendigt at kræve erstatning hos flyselskabet.
Det er vigtigt, at I ikke forlader bagageudleveringsområdet, før at I har anmeldt skaden, og fået et bevis herpå. For mere information se mere om manglende eller beskadiget bagage på Hamborg Lufthavns hjemmeside.

Flyselskabet kan også vejlede dig om dine rettigheder og sporing af din bagage.


Hvis din bagage forsvinder, er det meget vigtigt, at du har dokumentation på din kuffert. Derfor skal der på ydersiden af din bagage stå dine oplysninger; Det vil sige dit navn, telefonnummer og adresse. Dette vil hjælpe lufthavnspersonalet med at identificere dig som ejer af bagagen.


SkovRejser.dk anbefaler derudover, at du kontakter din rejseforsikring eller din indboforsikring for at høre om de dækker ødelagt eller mistet bagage samt eventuelle udgifter til nødvendige køb. Sørg for at gemme alle kvitteringer til køb i forbindelse med mistet eller ødelagt bagage.

Klapvogne og børnesæder med flyet?

I Hamborg lufthavn skal klapvogne tjekkes ind som separat bagage. Enkelte flyselskaber tillader, at klapvogne medbringes ombord på flyet, hvis den kan ligge under sædet eller i de overliggende rum. Hamborg Lufthavn tilbyder ikke Airshells. Du skal derfor på forhånd selv finde en klapvogn som er bygget til formålet eller medbringe en taske med indbygget beskyttelse.


I forhold til børnesæder, er det vigtigt at barnesædet er godkendt til flyveturen. Kontakt derfor det enkelte flyselskab for at høre om det er muligt at medbringe barnesæde.

Golfudstyr, sportsudstyr og cykler

Dette udstyr overskrider grænsen for almindelig bagage og anses derfor som specialbagage.
Det er muligt at medbringe en cykel, hvis pedaler og styr bliver afmonteret, og pakkes ned i en forsvarlig beholder.


Det er dit ansvar at pakke og beskytte din bagage under rejsen samt at din bagage opfylder kravene fra det flyselskab du flyver med.


Kontakt dem eller læs mere om special og stort bagage på Hamborg Lufthavns hjemmeside.

Kørestol i lufthavnen og på flyet

Du kan sagtens tage en kørestol med på rejsen. Du skal blot huske at give dit rejseselskab besked og informere dem om kørestolens mål og vægt.


Ønsker du at få hjælp i lufthavnen, er det muligt at låne en kørestol gratis samt transport til gaten. Vi anbefaler at du på forhånd informerer dit rejsebureau om dine ønsker.

Beskyttelse af specialbagage

Overskrider din bagage dimensionerne for almindelig tjek ind, overskrides vægtgrænsen anses bagagen som specialbagage (på engelsk er det kendt som "bulky bagage"). Det kan f.eks. være klapvogne, musikinstrumenter, rollatorer, kørestole, sportsudstyr og cykler. Rejses der med kæledyr gælder samme regler. Derfor er det vigtigt at disse bliver angivet ved rejsebureauet inden tjek ind.

Besvarede dette dit spørgsmål?