Alle samlinger
Før rejsen
Vigtig information før rejsen
Vigtig information før rejsen
Opdateret over en uge siden

Hvordan ankommer jeg til de tyske lufthavne?

Det er nemt at komme til de nordtyske lufthavne i Hamborg, Rostock eller Berlin.

Du kan let køre dertil i bil og købe en p-plads i lufthavnen, eller du kan tage bus eller tog. En fjerde mulighed er at tage færgen fra Gedser til Rostock.

Vi har skrevet en masse informationer, om hvordan du kommer til Hamborg Lufthavn med hhv. bil, bus, tog, færge eller taxa - læs mere om transport til de tyske lufthavne.

Må personer under 18 rejse uden forældre?

Børn under 18 år må gerne rejse uden deres forældre.

De skal dog medbringe en skriftlig og underskrevet samtykkeformular fra forældrene, hvorpå der står, at det pågældende barn gerne må rejse alene. Der skal stå pasnummer på personerne der rejser.

Du kan hente formularen for rejsefuldmagt her.

Dokumentationen skal skrives på engelsk eller tysk, så medarbejderne i lufthavnen kan forstå den.

BEMÆRK: Børn under 18 år, der rejser uden forældre eller med kun den ene forælder, kan sommetider nægtes ind- eller udrejse i visse lande.
Undersøg på forhånd, om dit rejseland kræver, at du har en samtykkeerklæring og/eller anden dokumentation for, at du har lov til at rejse med barnet. Reglerne varierer fra land til land. Det er dit ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Læs mere på https://um.dk/rejse-og.../foer-rejsen/rejse-med-mindreaarige

Må jeg gerne rejse, hvis jeg er gravid?

Du må endelig gerne rejse, selvom du er gravid.

Hvis du er gravid i uge 28+ skal du dog medbringe en lægeerklæring, hvor der står, at det er sikkert for dig at rejse trods graviditeten. Din lægeerklæring må ikke være for gammel, men flyselskaberne har forskellige regler på området. Undersøg derfor inden rejsen på flyselskabets egen hjemmeside, hvad deres regler for rejser under graviditet er.

Vær desuden opmærksom på, om du mangler bestemte vacciner og har en rejsforsikring, som er tilpasset dig som gravid.

Besvarede dette dit spørgsmål?