Alle samlinger
Før rejsen
Rejsegaranti, forsikringer, sundhed og sygesikringsbevis
Rejsegaranti, forsikringer, sundhed og sygesikringsbevis
Opdateret over en uge siden
rejseforsikringer skov rejser.jpg

Garanti og forsikring

Når du bestiller din rejse hos et tysk rejsebureau, er du beskyttet af den tyske rejsegarantiordning, så kan du føle dig tryg under hele rejsen.

SkovRejser.dk anbefaler altid, at alle rejsende har en rejseforsikring og en afbestillingsforsikring.

Når du rejser via et tysk rejsebureau, kan du bruge din egen rejseforsikring eller tilkøbe en tysk eller dansk rejseforsikring efter rejsen er booket. Du kan bruge din danske rejseforsikring på lige fod med en tysk rejseforsikring, da rejsen påbegynder fra din bopæl i Danmark. Vi anbefaler, at du sikrer dig, at din forsikring dækker inden afrejse. Rejser du uden for Europa anbefaler vi, at du tegner en ekstra forsikring. Forhør dig hos dit forsikringsselskab, hvilke muligheder du har.

Vær opmærksom på, at der både findes rejseforsikring, som dækker under din rejse, samt afbestillingsforsikring som dækker i tilfælde af annullering af rejsen.

Gult eller blåt sygesikringskort?

Du skal være opmærksom på, at det gule sygesikringskort ikke dækker uden for Danmark, Færøerne og Grønland.

Du skal medbringe det blå sygesikringskort. Det giver dig adgang til nødvendig offentlig behandling på samme vilkår som andre EU-borgere.

Det blå sygesikringskort gælder udelukkende for lande som er medlem af EU.

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed kan du læse, hvordan det blå sygesikringskort gælder i de enkelte EU-lande.

Har du ikke det blå sygesikringskort, kan det bestilles på Borger.dk


Enkelte destinationer kræver specifikke vaccinationer inden ankomst. Rejser til Asien, Afrika eller Sydamerika kræver ofte én eller flere vaccinationer. Det afhænger ofte af om du tidligere er vaccineret.Du kan få mere information fra din læge eller en vaccinationsklinik. På Borger.dk kan du også læse mere om medicin på rejser.

Medicin

Nogle typer medicin kræver, at du har et pillepas. Det gælder typisk medicin med sløvende eller euforiserende effekt og stærkt smertestillende.

Pillepasset er et bevis på, at medicinen er til dig. Det kaldes også en Schengen-attest. Du kan kun bruge pillepasset i Schengen-landene inklusiv Norge og Island. Ikke i Storbritannien og Irland. Rejser du til et land uden for Schengen-området, skal du henvende dig til ambassaden i det pågældende land.

Du kan altid spørge på apoteket, hvis du er i tvivl, om din medicin kan tages med på ferien med eller uden pillepas.

Almindelig medicin som hovedpinepiller, p-piller, køresygetabletter, vitaminpiller, piller mod diarré etc. er harmløse og kræver ikke pillepas, så længe du har det med til husbehov.

Gravide medrejsende

Skal du rejse som gravid, skal du være obs på, hvornår du må rejse i forhold til din terminsdato. Reglerne for dette varierer mellem flyselskaberne, og derfor er det vigtigt at tjekke op på dit aktuelle flyselskabs regler og vilkår.

Oplysninger om gravide rejsende finder du på flyselskabernes egne hjemmesider.

Besvarede dette dit spørgsmål?